×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Chinese president ontvangt koningspaar

  Chinese president ontvangt koningspaar

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn in de Han Yuan Dian hal in het regeringscomplex Zhongnanhai in Peking ontvangen door de Chinese president Xi Jinping en zijn echtgenote Peng Liyuan. De koning mocht zijn hele gevolg meenemen naar de ontmoeting, onder wie minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken. Aansluitend zou in een kleiner gezelschap worden gedineerd met het Chinese presidentspaar.


  In zijn openingswoord vertelde Willem-Alexander aan de Chinese president dat het 'heel goed ging' met de panda's Xing Ya en Wu Wen die met instemming van Xi Jinping door China aan Nederland zijn uitgeleend en die sinds begin 2016 in Ouwehands Dierenpark verblijven. Ook sprak hij over de vierhonderd jaar oude betrekkingen, en liet hij weten dat zijn moeder prinses Beatrix afgelopen weekeinde vierde dat ze 'tachtig jaar jong' was. President Xi had in zijn welkomstwoord gevraagd naar Beatrix, die hij tijdens zijn staatsbezoek aan Nederland in 2014 heeft ontmoet.

  Het treffen en het diner met Xi waren voor de koning het laatste onderdeel van zijn bliksemwerkbezoek aan China, waarvoor de president hem had uitgenodigd. Koningin Máxima heeft ook donderdag nog een programma in Peking. De koning reist 's ochtends door naar Pyeongchang in Zuid-Korea.

  7 februari 2018 - 13:05