×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Caroline eert NLse choreograaf

  Prinses overhandigt Jiří Kylián erezwaard

  Caroline eert NLse choreograaf

  Prinses Caroline van Monaco is woensdagmiddag in Parijs aanwezig bij de toetreding van de Nederlandse choreograaf Jiří Kylián tot de Académie des beaux-arts, een eeuwenoude instelling die zich bekommert om de schone kunsten. De oudste zuster van prins Albert presenteert Kylián een zwaard dat, net als een ceremonieel uniform, bij zijn nieuwe positie hoort.

  De Nederlands-Tsjechische choreograaf Kylián was van 1975 tot eind 2009 verbonden aan het Nederlands Dans Theater (NDT). Alleen al voor het NDT ontwierp Kylián 74 balletten. Verder maakte hij choreografieën voor het Opéra Ballet van Parijs, de Bayerische Staatsoper in München en het Tokyo Ballet.

  Hagenaar Kylián wordt net als bijvoorbeeld filmmaker Woody Allen en architect Norman Foster ”buitenlands geassocieerd lid”. Eerdere ‘dansleden’ van de Académie des Beaux-Arts waren Maurice Béjart and Marcel Marceau, die wereldberoemd werd als mimespeler.

  10 maart 2019 - 14:01