×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Canadezen heten Filip welkom met Duitse vlag

  Canadezen heten Filip welkom met Duitse vlag

  Het staatsbezoek van koning Filip en zijn vrouw Mathilde aan Canada verloopt niet geheel vlekkeloos. Het Belgisch koningspaar werd maandag in Ottawa welkom geheten met een Duitse vlag.


  De Duitse vlag hing aan een boom die koningin Fabiola in 1977 plantte bij de officiële residentie van de gouverneur-generaal. Traditiegetrouw plantten ook Filip en Mathilde een boom bij de woning van de vertegenwoordiger van de Britse koningin Elizabeth, die het staatshoofd van Canada is. Nadat Belgische media de Canadezen op de fout wezen verdween de Duitse vlag, meldt Het Nieuwsblad.

  Het was niet het eerste foutje dat werd gemaakt tijdens het staatsbezoek. Gouverneur-generaal Julie Payette heette Filip en Mathilde welkom in het Duits en het Frans, maar niet in het Nederlands, de derde officiële taal van België.

  Het Belgisch koningspaar vertrok zaterdag naar Canada voor een staatsbezoek van een week. Het bezoek staat in het teken van drie thema's: de herdenking van het oorlogsverleden, de economische betrekkingen en culturele en academische uitwisseling. Het is ruim veertig jaar geleden dat een Belgische vorst Canada bezocht. In 1977 bezochten koningin Fabiola en koning Boudewijn het land.

  13 maart 2018 - 08:04