×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Canada kijkt uit naar bezoek prinses Margriet

  Canada kijkt uit naar bezoek prinses Margriet

  In Canada is opgetogen gereageerd op het nieuws dat prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven eind volgende week weer op officieel bezoek komen. "De stad zal nooit meer hetzelfde zijn", meende de Burlington Gazette zelfs, nadat burgemeester Rick Goldring de gemeenteraad van het voorgenomen bezoek op de hoogte had gebracht.


  Burlington, een stad ten zuiden van Toronto, wordt op de voorlaatste dag van het vijfdaagse verblijf in het zuiden van provincie Ontario aangedaan. Burlington is zusterstad van Apeldoorn en de prinses en haar man hebben er onder meer ontmoetingen met scholieren, Nederlandse emigranten en veteranen. De plaatselijke krant verwacht dat oranje kleding populair zal zijn tijdens het bezoek .

  De vlag ging ook uit in het plaatsje Goderich, waar Sid Bruinsma en Jim Rutledge al een aantal jaren hebben toegewerkt naar een mogelijk bezoek van 'Canada's Princess' zoals de tijdens de Tweede Wereldoorlog in Ottawa geboren prinses Margriet wordt genoemd. Er was sinds 2015 zelfs een website met een officiële uitnodiging aan Margriet.

  De inspanningen zijn nu beloond. Op 14 mei wonen de prinses en de professor onder meer een veteranenparade bij en onthullen ze een herinneringsplaquette. Eerder die dag is het gezelschap ook in Stratford, waar tijdens de oorlog een trainingskamp was voor de Prinses Irene Brigade. "We zijn zeer vereerd met dit bezoek", aldus burgemeester Dan Mathieson van Stratford tegen de Beacon Herald.

  3 mei 2017 - 14:21