×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bremen verheugt zich op bezoek Willem-Alexander en Máxima

  Inwoners hopen koningspaar tegen te komen

  Bremen verheugt zich op bezoek Willem-Alexander en Máxima

  De politie van Bremen heeft gewaarschuwd voor verkeersoverlast in de binnenstad. Dit vanwege het Nederlandse koninklijk bezoek woensdag aan de Vrije Hanzestad. Met name rond de Markt, waar het koningspaar voor een lunch wordt ontvangen in het historische Rathaus, zijn tijdelijke wegversperringen te verwachten, zo meldde dinsdag de Weser Kurier.

  ‘Am Markt’ is meteen ook de beste plek om de bezoekers uit het nabije buurland te zien, aldus de lokale krant. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima maken er namelijk ook een korte wandeling onder begeleiding van burgemeester, tevens senaatspresident, Carsten Sieling. Er wordt stilgestaan bij het in 1404 opgerichte standbeeld van ‘Der Roland’, het symbool van de vrijheid van Bremen, de kleinste Duits bondsstaat.

  Daarna bekijken koning en koningin zoals alle bezoekers van Bremen het beeld van de ‘Bremer Stadsmusikanten’, vier dieren uit een in 1819 opgetekend sprookje van de gebroeders Grimm. Vervolgens gaat het richting Handelskammer, de kamer van koophandel, die niet geheel toevallig recht tegenover het stadhuis ligt.

  De drukte in het centrum van Bremen is dan snel voorbij want het eendaagse werkbezoek wordt voortgezet in Bremerhaven.

  6 maart 2019 - 07:55