×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bremen verheugt zich op bezoek Willem-Alexander en Máxima

  Inwoners hopen koningspaar tegen te komen

  Bremen verheugt zich op bezoek Willem-Alexander en Máxima

  De politie van Bremen heeft gewaarschuwd voor verkeersoverlast in de binnenstad. Dit vanwege het Nederlandse koninklijk bezoek woensdag aan de Vrije Hanzestad. Met name rond de Markt, waar het koningspaar voor een lunch wordt ontvangen in het historische Rathaus, zijn tijdelijke wegversperringen te verwachten, zo meldde dinsdag de Weser Kurier.

  ‘Am Markt’ is meteen ook de beste plek om de bezoekers uit het nabije buurland te zien, aldus de lokale krant. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima maken er namelijk ook een korte wandeling onder begeleiding van burgemeester, tevens senaatspresident, Carsten Sieling. Er wordt stilgestaan bij het in 1404 opgerichte standbeeld van ‘Der Roland’, het symbool van de vrijheid van Bremen, de kleinste Duits bondsstaat.

  Daarna bekijken koning en koningin zoals alle bezoekers van Bremen het beeld van de ‘Bremer Stadsmusikanten’, vier dieren uit een in 1819 opgetekend sprookje van de gebroeders Grimm. Vervolgens gaat het richting Handelskammer, de kamer van koophandel, die niet geheel toevallig recht tegenover het stadhuis ligt.

  De drukte in het centrum van Bremen is dan snel voorbij want het eendaagse werkbezoek wordt voortgezet in Bremerhaven.

  6 maart 2019 - 07:55