×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Breedveld nieuwe grootmeester koning Willem-Alexander

  Chris Breedveld aangesteld als nieuw hoofd hofhouding

  Breedveld nieuwe grootmeester koning Willem-Alexander

  Koning Willem-Alexander heeft sinds donderdag een nieuwe grootmeester. Chris Breedveld is 1 augustus Jan Versteeg opgevolgd, die als ambassadeur naar Spanje gaat.

  Hoewel Breedveld nieuw is als grootmeester – het hoofd van de hofhouding dat voor de koning onder anderen de contacten met de in Nederland gevestigde diplomaten onderhoudt – is hij geen onbekende van Willem-Alexander. Breedveld is sinds 2004 bij de dagelijkse gang van zaken van de koninklijke familie betrokken, al was dat nooit als lid van de hofhouding.

  Breedveld was tot 2012 plaatsvervangend directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst en in die functie woordvoerder voor het Koninklijk Huis. Daarna werd hij directeur van het Kabinet van de Koningin, dat op de dag van de troonswisseling werd omgedoopt tot Kabinet van de Koning. In beide posities schoof Breedveld elke week aan bij het zogenoemde secretarieoverleg in paleis Noordeinde, waar onder meer de koninklijke agenda wordt bepaald en besproken.

  Bij het Kabinet van de Koning, dat zich bezighoudt met de grondwettelijke taken van de koning en zijn contacten met de ministers, is donderdag ook meteen al een opvolger van Breedveld aangetreden: Christoffer Jonker. Deze werkte tot voor kort als directeur internationale aangelegenheden en operaties bij het ministerie van Defensie.

  1 augustus 2019 - 14:08