×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Brabantse commissaris van de Koning vertrekt

  "Het was een beslissing die ik niet gemakkelijk genomen heb"

  Brabantse commissaris van de Koning vertrekt

  De commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, legt zijn functie per 1 oktober neer.


  Van de Donk wordt rector magnificus en voorzitter van het college van bestuur van Tilburg University. Dat maakte de commissaris vrijdag aan het eind van de vergadering van Provinciale Staten bekend.

  “Het was een beslissing die ik niet gemakkelijk genomen heb”, aldus Van de Donk (57, CDA). “Ik voel mij op mijn plaats als commissaris van de Koning in Brabant, en Brabander met de Brabanders. Toch is het denk ik, ook voor Brabant, goed om straks, na elf jaar, plaats te maken voor een opvolger. Door het besluit nu te nemen kan die tijdig door Provinciale Staten van Brabant bij Zijne Majesteit de Koning voor benoeming worden voorgedragen en is een naadloze overdracht straks mogelijk.”

  “Ik heb van harte ja gezegd op de vraag om beschikbaar te willen zijn als rector magnificus, tevens voorzitter van het college van bestuur van Tilburg University, de universiteit waar mijn wetenschappelijke ‘roots’ liggen, en waaraan ik ook in de jaren dat ik commissaris was als hoogleraar verbonden bleef”, aldus Van de Donk.

  17 januari 2020 - 19:59