×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Boete voor Koningsdag 2019

  Gemeente streeft naar zorgvuldige samenwerking

  Boete voor Koningsdag 2019

  Wie uit de school klapt over de voorbereidingen van de viering van Koningsdag in Amersfoort, kan tot 25.000 euro boete krijgen. Medewerkers van de gemeente en vrijwilligers die op 27 april langs de route van het koninklijk gezelschap staan, hebben van de gemeente moeten tekenen voor geheimhouding, meldt RTL Nieuws.

  Volgens hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans van de Universiteit Leiden mag zo’n dwangsom niet. Hij vindt het onwenselijk dat de gemeente Amersfoort dit doet en spreekt van bangmakerij.

  De gemeente noemt de hoogte van de boeteclausule “in lijn met wat normaal gesproken ook met bedrijven wordt afgesproken. De inhoud van de verklaring is niet geheim. Het is een bezegeling van de wil om zorgvuldig met elkaar samen te werken.”

  Ook acht omliggende plaatsen, waaronder Woudenberg, Leusden, Baarn en Barneveld hebben een inbreng bij de invulling van de koningsdagfestiviteiten.

  30 maart 2019 - 17:12