×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Boete 25.000 euro voor Koningsdag ingetrokken

  Burgemeester: 'een boete is niet meer aan de orde'

  Boete 25.000 euro voor Koningsdag ingetrokken

  De boete van 25.000 euro voor wie zijn mond voorbij praat over Koningsdag in Amersfoort is van tafel. Dat heeft burgemeester Lucas Bolsius van de gemeente aan RTV Utrecht laten weten.

  Het is volgens hem een misverstand uit de tijd dat het nog geheim was dat Koningsdag in Amersfoort zou zijn. Met de geheimhoudingsverklaring wilde Bolsius voorkomen dat anderen bekend zouden maken dat de royals Koningsdag in zijn gemeente zouden vieren. Amersfoort was er veel aan gelegen dit zelf bekend te maken.

  ”Een verrassingselement van het programma is belangrijk, maar een boete is niet meer aan de orde”, zegt hij. Medewerkers en vrijwilligers krijgen snel een brief waarin zwart op wit staat dat de boete van tafel is.

  Zaterdag dook het verhaal op dat vrijwilligers die details over Koningsdag zouden vertellen 25.000 euro boete zouden krijgen.

  31 maart 2019 - 13:08