×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bloemperken achtertuin Eikenhorst gespaard tijdens fotosessie

  Bloemperken achtertuin Eikenhorst gespaard tijdens fotosessie

  De bloemperken en het gazon van de Eikenhorst wordt dit jaar een invasie van fotografen en camerateams bespaard. Koning Willem-Alexander houdt vrijdagmiddag de fotosessie die het begin van de zomervakantie inluidt dit keer aan de voorkant van zijn Wassenaarse woning, waar de pers naar verluidt minder schade kan aanrichten.


  Het is de vierde keer sinds 2010 dat de ontmoeting met de media bij de Eikenhorst plaatsvindt. In andere jaren werd ook gekozen voor het Wassenaarse strand, landgoed de Horsten, de koninklijke stallen, Warmond en het Italiaanse Tavarnelle. Ook waren er fotosessies in december, tijdens de Argentijnse zomer.

  De verwachting is dat het de laatste sessie is bij de Eikenhorst, waar Willem-Alexander en Máxima deze week precies vijftien jaar geleden officieel zijn gaan wonen. Volgend jaar moet de ingrijpende en kostbare renovatie van paleis Huis ten Bosch in Den Haag zijn afgerond en zal het koninklijk gezin daar gaan wonen.

  Een verhuisdatum is overigens nog niet bekend en evenmin is duidelijk wat er gaat gebeuren met de Eikenhorst nadat de koning daar de deur achter zich dichttrekt. Hij zal het vermoedelijk achter de hand houden, zoals zijn moeder koningin Beatrix deed met haar kasteeltje Drakensteyn, waar ze naar haar aftreden weer naar verhuisde.

  13 juli 2018 - 15:04