×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Biografie over de jonge Claus

  Beatrix-biografe verdiept zich in jeugd prins

  Biografie over de jonge Claus

  In 2018 wordt er een nieuwe biografie verwacht over prins Claus.


  Schrijvers Bas Blokker en Jutta Chorus gaan op zoek naar de Claus van vóór zijn komst naar Nederland. Naar het kind dat opgroeide in Afrika en Hitler-Duitsland, naar de soldaat die in Italië de gruwelen van de oorlog zag, naar de jonge diplomaat die de wereld wilde verbeteren. Het persbericht somt enkele van de vragen die de auteurs zich stellen op: 'Hoe leefde hij? Wie stonden hem na? Waar kwamen zijn hoge normen en sterke sociale bewustzijn vandaan? En de depressies die hem later zouden teisteren?' Het boek, met de voorlopige titel De jonge Claus. Een Duitse geschiedenis, zal naar verwachting in het voorjaar van 2018 bij uitgeverij Atlas Contact verschijnen.

  Veel boeken zijn aan Claus gewijd, maar vooral aan de prins-gemaal. Zij gaan over de man die zich wegcijferde voor zijn vrouw, de koningin, en de man van de ontwikkelingssamenwerking. 
  Het verleden van Claus en van zijn familie zijn vrijwel onbeschreven en dat staat, volgens de auteurs, een afgewogen beeld van zijn persoon in de weg. Aan de hand van archiefonderzoek, interviews en reportages willen Bas Blokker en Jutta Chorus een portret maken van de jonge Claus. Zij volgen zijn sporen van Duitsland en Tanzania tot in de Dominicaanse republiek. Jutta Chorus publiceerde vorig jaar een biografie over Beatrix. Bas Blokker werkte voor ondermeer NRC. 
  28 januari 2014 - 11:06