×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bijzondere dag Van der Goes op Noordeinde

  Bijzondere dag Van der Goes op Noordeinde

  Het was een bijzondere dag voor radiopresentator Wouter van der Goes. Hij mocht zijn programma Wout2Day presenteren vanuit Paleis Noordeinde en kreeg 's middags de kans om koning Willem-Alexander kort te spreken. De uitzending van het programma op NPO Radio 2 was ter gelegenheid van het nieuws dat het paleis en de Koninklijke Stallen deze zomer weer opengaan voor publiek. Dat werd eerder bekendgemaakt.


  Gistermiddag organiseerde de koning samen met koningin Máxima een uitblinkerslunch. In totaal mochten 26 mensen op bezoek komen bij het koningspaar omdat ze in de afgelopen tijd een bijzondere prestatie leverden of een onderscheiding ontvingen. 'Het is inmiddels de 27e editie die we organiseren', vertelt Willem-Alexander. 'Vroeger was Nederland een land waar je niet je kop boven het maaiveld mocht uitsteken. We vinden het bijzonder om mensen die iets betekenen in hun doelgroep of bijvoorbeeld de beste zijn in hun sport, in het zonnetje te zetten'.

  'Daarnaast is het ook een manier om die mensen kennis met elkaar te laten maken', legt de koning uit. 'Want wat betekent het om de beste te zijn of uitgeroepen te worden tot de beste in jouw eigen beroepsgroep. En hoe kan je elkaar helpen en versterken in de maatschappij. Dat is eigenlijk de bedoeling van de uitblinkerslunch'.

  Naast bekende genodigden zoals oud-schaatsster Yvonne van Gennip en radiomaker Adam Curry waren er ook minder bekende namen aanwezig zoals leraar van het jaar Tjeerd van den Elsen. 'Het lukt mij niet om iedereen te spreken', vertelt Willem-Alexander aan Van der Goes. 'Mijn vrouw en ik veranderen tussendoor wel een keer van tafel. Er zijn vier tafels, dus een van ons heeft in ieder geval bij de uitblinkers aan tafel gezeten. Daarnaast spreken we elkaar bij de koffie en proberen we zo veel mogelijk mensen even te spreken'.

  Naast het gesprek met de koning waren er tijdens de uitzending van Wout2Day ook reportages te horen, met onder meer een rondleiding door Paleis Noordeinde. 'Ik hoop dat de luisteraar nu ook beter begrijpt wat hier zo dagelijks achter de gesloten poorten van Noordeinde gebeurt', aldus Willem-Alexander.

  12 april 2018 - 10:51