×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bezoek Willem-Alexander aan Indonesië gaat vooralsnog gewoon door

  Coronavirus

  Bezoek Willem-Alexander aan Indonesië gaat vooralsnog gewoon door

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bekijkt van dag tot dag of het staatsbezoek van de koning aan Indonesië volgende maand doorgaat.


  Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Punt van zorg is vooral het coronavirus dat zich in snel tempo over de wereld verspreidt. De dienst gaat er voorlopig gewoon vanuit dat het bezoek van 10 tot en met 13 maart doorgaat.

  LEES OOK:

  Handelsmissie

  Dat geldt ook voor de handelsmissie, onder leiding van minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) die gelijktijdig staat gepland. Ook andere ministers hebben de reis naar Indonesië in hun agenda staan.

  Geen coronavirus

  Indonesië heeft nog geen besmettingen met het coronavirus gemeld en is daarmee een uitzondering in Zuidoost-Azië. Maleisië en Singapore bijvoorbeeld hebben samen tientallen besmette patiënten gemeld. Viroloog Ann Vossen van het Leidse ziekenhuis LUMC zette donderdagavond in een tv-programma over het coronavirus op NPO 1 vraagtekens bij de schone lei van Indonesië. Volgens haar is dat eerder een kwestie van gebrekkig detecteren dan dat er werkelijk geen besmettingsgevallen zijn.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  28 februari 2020 - 07:57