×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bernhard zet Hollandse 100 in beweging

  Bernhard zet Hollandse 100 in beweging

  Prins Bernhard heeft zondagmorgen op de gezellig drukke en zonnige schaatsbaan van Flevonice in Biddinghuizen het startschot gegeven voor de derde editie van De Hollandse 100. Met het uit schaatsen en wielrennen bestaande sportieve evenement wordt geld ingezameld voor de stichting Lymph & Co ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar lymfklierkanker.


  Bij prins Bernhard werd die ziekte in 2013 geconstateerd. Hij is inmiddels genezen verklaard, al zijn er elke twee maanden nog controles. "Omdat er geen fonds was voor wetenschappelijk onderzoek naar specifiek lymfklierkanker hebben we Lymph & Co opgericht. Ook voor een stukje awareness: het is de derde kankersoort onder kinderen, de vijfde onder volwassenen, de groep mensen die het krijgt, is groot", aldus Bernhard in een gesprek met Het Parool.

  De hele Apeldoornse tak van de koninklijke familie neemt deel aan onderdelen van De Hollandse 100, inclusief de familie-estafette op de ijsbaan. "De Hollandse 100 is doorspekt met persoonlijke verhalen, mensen doen vaak mee om iemand die ze kennen te ondersteunen. Op een positieve manier, niet vanuit medelijden. Dat geldt ook voor mij: mijn vrouw en haar vriendinnen, mijn broers en mijn moeder doen mee", vertelde Bernhard.

  Met de actie die dit jaar een recordaantal van 506 deelnemers kent, is inmiddels al 370.000 euro opgehaald. Het streefbedrag was 350.000 euro.

  5 maart 2017 - 13:12