×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beëdiging nieuwe commissarissen op Noordeinde

  Koning beëdigd commissaris Utrecht en Gelderland

  Beëdiging nieuwe commissarissen op Noordeinde

  Koning Willem Alexander heeft woensdag op Paleis Noordeinde in Den Haag twee commissarissen van de Koning beëdigd. John Berends is vanaf volgende week de commissaris namens de provincie Gelderland en Hans Oosters gaat die functie vervullen voor de provincie Utrecht.


  In december vorig jaar werd Berends door de Provinciale Staten van Gelderland voorgedragen voor de functie van commissaris van de Koning in die provincie. Hij is de opvolger van de op 1 februari 2019 aftredende VVD’er Clemens Cornielje, die het ambt sinds 2005 bekleedde. Berends, lid van het CDA, is op dit moment burgemeester van de gemeente Apeldoorn. Daarnaast beëdigde de koning John Oosters tot de nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Oosters is lid van de PvdA. Hij is op dit moment dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

  23 januari 2019 - 17:28