×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix zal aanwezig zijn bij het jubileum van de kinderrechtenverdrag

  Op 15 november wordt dertig jaar kinderrechten gevierd

  Beatrix zal aanwezig zijn bij het jubileum van de kinderrechtenverdrag

  Prinses Beatrix is vrijdag 15 november aanwezig bij de jaarlijkse themadag van de expertgroep jeugdrechters in het Vredespaleis in Den Haag. Het middagprogramma waarbij Beatrix aanwezig is, staat in het teken van de viering van dertig jaar kinderrechten, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

  Beatrix woont presentaties bij over het jeugdrecht en het Kinderrechtenverdrag. Aansluitend spreekt zij met kinder- en jeugdrechters, wetenschappers en andere betrokkenen.

  Het Kinderrechtenverdrag werd in 1989 aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het verdrag geeft uitgangspunten en verplichtingen die ervoor zorgen dat kinderen veilig kunnen opgroeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

  Gedurende de themadag wordt onder meer stilgestaan bij de geschiedenis, de huidige rol en de toekomst van de kinderrechter. Ook wordt gesproken over de betekenis van het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind, het Kinderrechtenverdrag, voor het jeugdrecht.

  30 oktober 2019 - 12:24