×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix wordt omarmd op Sint Maarten

  Video: de eerste dag op Sint Maarten

  Beatrix wordt omarmd op Sint Maarten

  De dirigent van de drumband van de Cocaee Foundation op Sint Maarten gebruikte zijn ontmoeting met prinses Beatrix dinsdagmiddag (lokale tijd) voor wat evangelisatiewerk. De jongsten van zijn band overhandigden de prinses als cadeau een foto van het muziekgezelschap, maar in de verpakking bleken bij het uitpakken ook een paar stichtelijke boekwerkjes te zitten. Misschien kon daar een volgende keer over worden doorgepraat, aldus Beatrix tegen de kinderen.


  Ook voor een doorwinterde oud-vorstin hebben ontmoetingen nog steeds verrassingen. Als beschermvrouw van Unicef ging prinses Beatrix een kijkje nemen bij de buitenschoolse opvang van de Belvedère Community Foundation. Die zorgt ervoor dat kinderen die het minder breed hebben, of met problemen kampen worden begeleid en beziggehouden. De prinses kreeg uitgebreid uitleg over kinderrechten, de werkzaamheden en uitdagingen van de stichting, terwijl de kinderen haar een hartelijk onthaal gaven.

  De gespreksronden werden voorafgegaan door een optreden van de drumband, waarvan de leden speelden alsof hun leven ervan afhing. Beatrix, die zichtbaar genoot van de demonstratie, had oog voor alle details. "Wat heeft het meisje met de vlag hoge hakken", merkte ze met enige bewondering op.

  Ontroerend

  Eén schoolmeisje wilde niet dat de prinses na afloop van het bezoek vertrok. Tot verrassing van Beatrix maakte ze zich los uit de groep kinderen die haar uitgeleide deden, en greep haar stevig om haar middel vast. Het was een ontroerend moment, en de prinses had moeite zich uit de omarming los te maken.

  De eerste dag van het bezoek in het kader van het Koninkrijksjeugdparlement, dat Beatrix dinsdagmorgen opende, wordt besloten met een receptie waarbij verschillende deelnemers aan het parlement een ontmoeting hebben met de prinses.

  21 mei 2014 - 09:42