×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix verkent Saba met poncho en wandelstokken

  'Welkom thuis'

  Beatrix verkent Saba met poncho en wandelstokken

  Met die woorden werd prinses Beatrix donderdagmorgen verwelkomd op Saba, de Caribische 'Unspoiled Queen' van het Koninkrijk.


  De eilandbewoners hebben jaren uitgekeken naar de terugkeer van de ‘koningin’, zoals Beatrix nog altijd wordt beschouwd. Beatrix maakte duidelijk zelf ook te hebben uitgezien naar deze reis.

  De overtocht vanaf Sint Maarten was spannend geweest, mede vanwege het slechte weer. Waardoor het ook spannend was of de kleine Twin Otter van de regionale vliegmaatschappij Winair wel naar Saba mocht vliegen. Het vliegveld is niet onder alle weersomstandigheden open en de vlucht van prinses Beatrix liep ook vertraging op.

  “Jullie hebben zeker lang moeten wachten”, zei ze tegen de schoolkinderen die een kleine act opvoerden. Beatrix kwam goed voorbereid op Saba aan. Compleet met regenponcho en nordic-walkingstokken voor de veiligheid, wandelde ze over het natte pad Mary’s Point Trail. Dat pad door het nevelwoud opende ze door een informatiebord te onthullen.

  Nederzetting

  De prinses luisterde met grote interesse naar de verhalen achter het pad, dat voerde naar een historische zeventiende-eeuwse nederzetting die in 1934 moest worden verlaten. Beatrix vertelde over haar eigen ervaringen op Saba, waar ze lang geleden met echtgenoot prins Claus Mount Scenery beklom, en was niet verrast te horen dat vaak sprake was van piraten of drugs. “Vertel maar niks meer”, lachte ze.

  Van het natuurpad ging het gezelschap vervolgens over de smalle bergweg, die door de regen bezaaid lag met stenen, naar de kleine haven van Saba.

  13 december 2019 - 08:36