×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix neemt nog wat extra tijd in museum

  Beatrix neemt nog wat extra tijd in museum

  Prinses Beatrix heeft aan het einde van haar bezoek aan het Danubiana Meulensteen Art Museum nog snel even een kijkje genomen op het dak. "Hebben we nog tijd?", wilde ze weten alvorens de trap te beklimmen om het uitzicht over de Donau en de beeldentuin te bewonderen. Met kennersoog. Ze wist van wie kunstwerken waren, en kon er uitvoerig over uitweiden.


  Museum-oprichter Gerard Meulensteen wees de prinses op een andere 'aanwinst' van zijn museum: een groot ponton in de rivier, waar boten uit Bratislava het museum nu 5000 bezoekers brengen. Dat ponton was er eerst niet en het museum kreeg er aanvankelijk ook geen toestemming voor. Tot Beatrix in 2007 op staatsbezoek kwam in Slowakije en zelf vanuit de hoofdstad met de boot naar Danubiana kwam. "We hebben dit aan u te danken."

  Meulensteen was opgetogen over het tweede koninklijk bezoek in negen jaar tijd. "Heel bijzonder. Dat betekent dat je toch iets goed doet", zei hij trots. "Uw bezoek destijds was een aanmoediging en uitdaging, en gaf een enorme motivatie om door te gaan en om het museum uit te breiden", zei hij tijdens de openingsplechtigheid van de expositie 'European Stars' waarvoor Beatrix donderdag weer naar Bratislava was gekomen.

  De uitbreiding is er gekomen en in dat deel van het museum kunnen nu wisselende tentoonstellingen worden getoond, zoals 'European Stars' met werk van de CoBrA-groep en Joan Miró. Beatrix keek wat besmuikt bij zoveel lof van de enthousiaste Meulensteen, die Bratislava een kunstparel heeft gegeven. En die parel wilde Beatrix na de rondgang door het museum en de aansluitende receptie voor vertrek ook wel even vanaf het dak bekijken.

  30 juni 2016 - 21:18