×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix naar Londen voor receptie Anglo-Netherlands Society

  Jubileumviering

  Beatrix naar Londen voor receptie Anglo-Netherlands Society

  Prinses Beatrix reist volgende maand naar Londen. Daar woont ze op 17 maart de receptie bij ter ere van het 100-jarig bestaan van de Anglo-Netherlands Society.


  Dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekend.

  Kensington Palace

  De receptie vindt plaats in de State Apartments van Kensington Palace, het voormalig woonpaleis van prins William en zijn vrouw Catherine. Oorspronkelijk werd het paleis gebouwd en bewoond door koning Willem III, de Nederlandse stadhouder Willem III, en zijn vrouw Mary. Tijdens de receptie, waarbij ook de hertog en hertogin van Gloucester aanwezig zijn, wordt stilgestaan bij de bilaterale relaties tussen Britten en Nederlanders. Beatrix zal met een aantal van hen in gesprek gaan. Ook ontmoet ze vertegenwoordigers van de twee Britse universiteiten waar Dutch studies wordt gegeven.

  LEES OOK:

  Juliana en Margriet

  De Anglo-Netherlands Society is een in 1920 opgerichte vereniging die Britten en Nederlanders samenbrengt. De ANS organiseert lezingen en uitstapjes waarbij deelnemers behalve sociaal contact ook leren over de twee landen. Bij het 60-jarig bestaan van de vereniging in 1980 was prinses Juliana aanwezig. Ook prinses Margiet heeft eerdere vieringen bijgewoond.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  26 februari 2020 - 11:48