×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix en Mabel spelen met blokken bij uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs

  De prijs werd voor de 6e keer uitgereikt

  Beatrix en Mabel spelen met blokken bij uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs

  Prinses Beatrix en prinses Mabel waren woensdagavond weer aanwezig bij de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs. En dat ging er speels aan toe.


  Zij zagen in De Oude Bibliotheek Academy in Delft hoe ingenieur Bas Reedijk, Afdelingshoofd Water bij BAM Infraconsult, het beeldje won. Na de uitreiking gingen Beatrix en Mabel met Bas en de andere twee finalisten in gesprek. Ook bekeken ze hun werk.

  LEES OOK:

  Zesde keer

  Het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging voor ingenieurs in Nederland, reikte de Prins Frisoprijs Ingenieursprijs voor de zesde keer uit om onderscheidende beroepsgenoten een podium te bieden. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Erik Duisterwinkel (innovator bij Antea Group) en Jelte Kymmell (managing director en oprichter van Mocean Offshore) waren de andere twee genomineerden.

  Prins Friso

  De ingenieursprijs is in 2015 vernoemd naar de overleden prins Friso. Hij was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI. Sinds de instelling van de prijs zijn Friso’s moeder prinses Beatrix en weduwe prinses Mabel steeds bij de uitreiking geweest.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Ir. Bas Reedijk is de winnaar van de zesde Prins Friso Ingenieursprijs en mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen! Met deze jaarlijkse prijs wil het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs @KIVINL excellente ingenieurs en hun werk een podium bieden en hun meerwaarde voor de maatschappij zichtbaar maken. Er zijn drie genomineerden die worden beoordeeld op hun expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap. De prijs draagt sinds 2015 de naam van Prins Friso die ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek was en lid van het KIVI. Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn bij de uitreiking aanwezig, spreken met de finalisten en bekijken hun innovaties. #KIVI #prinses #Princes #Beatrix #Mabel #prijsuitreiking #ingenieurs #Ingenieursprijs 📸Patrick van Katwijk

  Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

  Bron: ANP. Beeld: Hollandse Hoogte

  5 maart 2020 - 06:58