×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix en Mabel samen op stap

  Prijs vernoemd naar prins Friso

  Beatrix en Mabel samen op stap

  Prinses Beatrix en prinses Mabel zijn maandagavond op Dag van de Ingenieur in Veldhoven aanwezig bij de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs. Deze wordt voor de vijfde keer toegekend door het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs (KIVI). De winnaar mag zich daarna ‘Ingenieur van het Jaar’ noemen.

  Voor de prijs zijn na voorselectie drie ingenieurs voorgedragen: Maja Rudinac, oprichter van Robot Care Systems, Almer van der Stoel, directeur van een trits bedrijven, en Eelco Osse, onder meer directeur-eigenaar van Osse Equipment Manufacturing Group. Zij hebben zich volgens de jury in hun werk onderscheiden op het gebied van expertise, innoverend vermogen, ondernemerschap en maatschappelijke impact.

  Wie de prijs uiteindelijk krijgt, wordt tijdens het samenzijn in het auditorium van ASML bekendgemaakt. De prijswinnaar mag daarna op de foto met de beide prinsessen en de drie finalisten krijgen gelegenheid om Beatrix en Mabel iets van hun werk te laten zien.

  De ingenieursprijs is sinds 2015 vernoemd naar de overleden prins Friso. Hij was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI. Sinds de instelling van de prijs zijn Friso’s moeder prinses Beatrix en weduwe prinses Mabel steeds bij de uitreiking geweest.

  18 maart 2019 - 07:55