×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Argentijnse journalist voelt zich mishandeld

  In handboeien naar cel na incident Máxima

  Argentijnse journalist voelt zich mishandeld

  De Argentijnse journalist Camilo Martín Garcia heeft donderdagavond voor het eerst gereageerd op zijn arrestatie op Aruba een dag eerder toen hij koningin Máxima wilde benaderen tijdens het muziekfeest ter ere van het koninklijk bezoek. Via Twitter laat hij weten het vreemd te vinden dat Máxima kennelijk niet mag worden aangesproken en dat ze ook niks mag zeggen.


  In het Argentijnse Teleshow zegt zijn zus Barbara dat de voor CN23 werkende journalist zich slecht voelt en dat hij door de hardhandige Arubaanse beveiliging 'mishandeld' is. Volgens Garcia was hij gearresteerd toen hij aan het slot van het feest met zijn mobiele telefoon opnamen wilde maken van de Nederlandse koningin. Hij werd toen al enige tijd in de gaten gehouden door zeer stevige beveiligers.

  Garcia had eerder woensdag voor een incident gezorgd toen hij bij de welkomstceremonie zijn microfoon op opdringerige wijze onder de neus van Máxima wilde duwen en de voor de koningin lopende Willem-Alexander de arm van de journalist wegduwde. ,,Ik was gewaarschuwd dat ik niks mocht roepen", bekende Garcia. Hij deed het toch, maar tot zijn ergernis reageerde Máxima niet. Garcia werd daarna nog een paar keer gewaarschuwd, waarna zijn accreditatie voor het bezoek werd ingetrokken. Bij het feest mengde hij zich onder het publiek.

  Op Argentijnse websites krijgt de arrestatie de nodige aandacht. Teleshow toont het wegduwen van Garcia eindeloos in de herhaling en InfoBuenosAires heeft een foto van de in handboeien afgevoerde Garcia.

  22 november 2013 - 13:46