×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Anna Paulowna met Russisch-orthodoxe rite herbegraven in Delft

  Anna Paulowna met Russisch-orthodoxe rite herbegraven in Delft

  De Koninklijke Grafkelder in Delft is onlangs geopend om de kist van koningin Anna Paulowna te vervangen. Dat gebeurde op 22 oktober. De nieuwe kist is na afloop van de werkzaamheden weer op de originele plek teruggeplaatst.


  Door Rick Evers

  Wat de reden van de herbekisting is geweest, werd niet door de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Volgens experts is het zeer waarschijnlijk dat de kwaliteit van de kist niet langer goed was, omdat de koningin wenste om niet gebalsemd te worden, waardoor de natuur haar gang gaan. Haar schoondochter koningin Sophie, die getrouwd was met koning Willem III, schreef in een brief aan een vriendin over het feit dat het lichaam van de koningin-weduwe, gemalin van Willem II, al snel was vergaan. "Ze wilde niet gebalsemd worden: de staat van ontbinding was al spoedig onbeschrijfelijk, want tijdens haar ziekte had ze steeds overvloedig gegeten en gedronken. Volgens het afschuwelijke Russische gebruik moet ik elke dag naar haar toe, de stank is niet te harden," schreef Sophie over haar schoonmoeder.

  Terug in de Kelder

  Navraag bij de RVD leerde dat er "een godsdienstig moment volgens de Russisch-orthodoxe rite heeft plaatsgevonden bij de terugplaatsing van de stoffelijke resten in de kist." Dit uit respect voor koningin Anna Paulowna. Inmiddels zijn de stoffelijke resten terug gebracht naar de grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft. Monuta Bijzondere Uitvaarten heeft het proces begeleid.

  26 oktober 2018 - 17:28