×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Amalia populairder dan Prinses Beatrix

  Prinses laat goede indruk achter met Koningsdag

  Amalia populairder dan Prinses Beatrix

  Prinses Amalia heeft tijdens Koningsdag een goede indruk achtergelaten. De kroonprinses is na haar ouders het populairste lid van het koninklijk huis en stoot daarmee prinses Beatrix van haar troon op de derde plek. Dat concludeert DVJ Insights op basis van een enquête in opdracht van RTL Nieuws.

  Koningin Máxima blijft de grote favoriet van het publiek. Zij wordt op de voet gevolgd door haar echtgenoot koning Willem-Alexander. In eerdere jaren volgde Beatrix haar zoon op in het rijtje, nu is dat voor het eerst Amalia. 6 procent van de ondervraagden vindt haar het meest sympathieke lid van de familie en 3 procent kiest voor prinses Beatrix. Amalia krijgt van de 540 ondervraagden een gemiddeld rapportcijfer van een 7,7.

  Van de ondervraagden zegt de helft het interview dat Amalia op Koningsdag gaf te hebben gezien. 67 procent van hen zegt dat hun mening over de prinses door het interview in positieve tot zeer positieve zin is veranderd. In het interview met RTL Nieuws en Hart van Nederland zei Amalia dat ze zich goed had voorbereid op Koningsdag, met name op de regioquiz. “Ik had alleen niet uitgezocht hoeveel pannenkoeken er worden gemaakt in de vijf pannenkoekenhuizen. Dat was een vraag waar ik niet op voorbereid was. Maar ik wil mezelf zo goed mogelijk neerzetten en eigenlijk geen showversie van mezelf. Dat zeg ik heel eerlijk”, zei de 15-jarige prinses afgelopen zaterdag.

  2 mei 2019 - 07:37