×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Amalia kijkt uit naar gymnasium’

  Aldus koningspaar tijdens persgesprek

  Amalia kijkt uit naar gymnasium’

  Prinses Amalia kijkt "enorm" uit naar het komende schooljaar wanneer ze in Den Haag begint op gymnasium Sorghvliet. Ze vindt het spannend aldus koningin Máxima, die eraan toevoegde dat het voor de koninklijke ouders ook spannend is. "Ze is eraan toe", wist de koningin. "Ze is er klaar voor", meende ook haar vader koning Willem-Alexander.


  Hij had geen goede raad klaar voor haar. Haar schooltijd was niet te vergelijken met zijn middelbare schooltijd ruim dertig jaar geleden in Baarn. Amalia moest er het beste van maken, zodat ze een goede basis kon opbouwen voor haar hele leven, meende hij. Máxima voegde eraan toe dat ze als ouders probeerden haar zo goed mogelijk te helpen. Maar veel steun en advies kreeg hun oudste dochter al van vriendinnetjes en hun broertjes en zusjes.

  Sociale media

  Bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt thuis op de Eikenhorst in Wassenaar heel open gepraat over sociale media. Hun dochters Amalia, Alexia en Ariane gaan er goed mee om en zijn heel open, aldus Máxima. Als de prinsesjes onaangename dingen vinden, dan kunnen ze die aankaarten bij hun ouders.

  Het is belangrijk dat de meisjes zich veilig voelen, maar het koningspaar houdt het net als alle ouders goed in de gaten. Het was ook niet zo gemakkelijk, aldus de koning. Zelf had hij er in zijn jeugd natuurlijk niet mee te maken gehad.

  10 juli 2015 - 17:00