×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Aandacht voor handel tijdens staatsbezoek

  Willem-Alexander en Máxima leggen krans in Warschau

  Aandacht voor handel tijdens staatsbezoek

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben op de eerste dag van hun staatsbezoek aan Polen een krans gelegd bij het Graf van de Onbekende Soldaat. De plechtigheid in het hart van Warschau trok dinsdag enkele tientallen belangstellenden, onder wie schoolkinderen met Nederlandse vlaggetjes.


  De koning en koningin brengen een kort, tweedaags bezoek aan het land. Daarbij worden ze vergezeld door een grote Nederlandse handelsmissie. In Warschau is ook minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken van de partij, op de tweede dag maakt hij plaats voor Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel.

  Volgens Timmermans zijn de belangrijke positie van Polen in Europa en de vele jubilea die het land dit jaar viert, voldoende reden om het eerste staatsbezoek van koning Willem-Alexander naar Polen te laten gaan. Daarnaast zijn er de handelsbelangen. "De handel is geëxplodeerd. We exporteren bijna 10 miljard euro naar Polen", aldus Timmermans.

  Solidariteit

  Het is volgens Timmermans belangrijk solidariteit te tonen met Polen, dat bezorgd is zich over de ontwikkelingen in buurland Oekraïne. "We moeten laten zien dat het Atlantisch bondgenootschap geen papieren tijger is. Daarom heeft Nederland ook vier F16's gestationeerd in Polen", aldus de bewindsman.

  Willem-Alexander en Máxima werden 's morgens met militair ceremonieel verwelkomd bij het Namiestnikowski-paleis, de zetel van de Poolse president in Warschau. Na de inspectie van de erewacht sprak de koning de militairen in het Pools aan: "Czolem zolnierze" – gegroet soldaten. Het antwoord kwam uit tientallen kelen: "Gegroet, uwe majesteit''.

  De Poolse president Bronislaw Komorowski en zijn echtgenote Anna Komorowska wachtten het bezoek op. In het paleis had het koninklijk paar een onderhoud met de Poolse president.

  24 juni 2014 - 15:30