Zou het lukken? ‘Koningsdag verplaatsen naar september’

We zien als Nederlanders natuurlijk meerdere feestdagen aan onze neuzen voorbijgaan, wegens Corona. Maar misschien kan Koningsdag voor deze keer worden ingehaald en dan ZorgHeldenDag worden genoemd.

Steven Vermaas is een Amsterdamse ondernemer en hij kwam met het idee van de verplaatsing. “Omdat Nederlanders dit jaar alsnog wel een feestdag verdienen.” Hij wijst zaterdag 26 september aan als vervangende datum voor Koningsdag. Op die dag zouden we nu dan ‘ZorgHeldenDag’ vieren om alle mensen die nu keihard aan het werk zijn in de zorg te bedanken.

Vermaas vindt het zonde dat zo veel geplande activiteiten en evenementen in april en mei komen te vervallen. En startte een handtekeningenactie om een nationale feestdag op een ander moment te vieren. Hopelijk als Corona op zijn retour is.

Lees ook:

Er zijn al veel handtekeningen verzameld en ook op social media kan het initiatief rekenen op veel bijval. Steven Vermaas is actief in Amsterdam, maar het liefst ziet hij dat het hele land aansluit zodat de viering op één en dezelfde dag ‘ingehaald’ wordt.

Als de actie daadwerkelijk zou leiden tot een feestdag, dan moet er nog veel gebeuren, realiseert hij zich. “We moeten bijvoorbeeld hopen dat de vergunningen die we voor Koningsdag hadden, geldig blijven.”

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen