prinses Beatrix

Zorgen om prinses Beatrix (82)

Prinses Beatrix loopt al weken met haar voet in het verband en de RVD wil niets zeggen over de oorzaak. En juist dat maakt het uitermate geheimzinnig.

Navraag

Prinses Beatrix heeft flinke verbanden om haar voet. En dat al wekenlang. Dat onthult weekblad Weekend deze week. Toch werd dat pas echt duidelijk toen de prinses de herdenkingsdienst bezocht van Pilar de Borbon, de zus van de voormalige Spaanse koning Juan Carlos. Op haar duim had ze een flinke pleister. Navraag bij de Rijksvoorlichtingsdienst leverde weinig op. De vraag over de verbonden voet werd afgedaan met de eenregelige mededeling: ‘Over kwesties die behoren tot het privédomein van leden van het Koninklijk Huis doen wij geen mededelingen.’

LEES OOK:

Opmerkelijk

Een opmerkelijk antwoord omdat de dienst in de afgelopen jaren elke medische ingreep met oorzaak meldde. Zo meldde de dienst in 2013 nog dat Beatrix ‘in huiselijke kring’ een ‘onfortuinlijke’ val gehad, waarbij ze haar jukbeen had gebroken maar mocht de volgende ochtend naar huis. Ook de staaroperatie aan haar linkeroog in 2015, in een Londens ziekenhuis, werd gemeld door de RVD, evenals de poliklinische ingreep die ze in 2011 al aan haar rechteroog had ondergaan. In 2016 Prinses Beatrix onderging een knieoperatie. Ze kreeg toen een nieuwe rechterknie en ging thuis op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche revalideren. In 2005 had ze al een nieuwe linkerknie gekregen. Al deze gevallen werden door de RVD gemeld, maar wat er met haar voet aan de hand is, wordt niet verteld.

Het verband aan de voet zit er al wekenlang. Op 22 januari, toen ze met schoondochter Laurentien het Holland Dance Festival, leek ze ook al een voet met verband te hebben.