Alexia

Zo ziet Alexia’s leven eruit

Alexia heeft het eerste semester erop zitten op het UWC Atlantic College en gaat morgen weer terug naar school. Een klasgenoot doet een boekje open.

Evan heet hij, en hij geeft een inkijkje in het dagelijkse schoolleven. De studenten krijgen drie vakken voor de kiezen, waarvan drie op standaardniveau en drie op hoog niveau. Ook is er tijd voor creativiteit, activiteiten en vrijwilligerswerk, afgekort in het Engels als CAS.

De wekker gaat tegen half acht. Voor het ontbijt staat dan een uitgebreide selectie klaar. De lessen, die ze codes noemen, beginnen elke dag om 8 uur stipt. Het tweede vak begint om 9.15 uur. De pauze ist om 10.05 uur als het om een standaardvak gaat of om 10.25 uur als het om een kernvak gaat en duurt tot 10.45 uur. Het derde uur begint om 10.45 uur en het vierde uur, het laatste, om 12.00 uur.

Het merkwaardige is dat de studenten aan het Atlantic College slechts drie dagen per week vlees eten en in het algemeen is dat kip met groenten. Na de lunch gaan de studenten naar hun kamer of studeren ze in een studeerkamer of een chatroom. Om 15.00 uur begint , en tot 15.00 uur, wanneer het CAS begint, gaan Leonor en haar klasgenoten naar hun kamers of studeren in de studeerkamers of in de chatrooms. Van 17:30 tot 19:00 uur ’s avonds is het diner.

In elk huis is er een kamer waar ze samenkomen met hun monitoren en ook een kleine keuken. ‘Het is echt cool om daar rond te hangen’, zegt Evan in de verhalen. Rond 22.50 uur gaan ze allemaal naar bed.

Voor uitbundige pret is uiteraard ook ruimte:

LEES OOK:

ALEXIA NA DRAMA OOK AAN DE SLAG IN OASE BEACH CLUB?

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: El Español