Image 22

Zo zien de Koningsspelen er dit jaar uit

Koningsdag komt er weer aan! Ook dit jaar zal dat er echter anders uit zien dan normaal. De opening van de Koningsspelen is vrijdag 23 april live te volgen bij het NOS Jeugdjournaal. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima geven die ochtend bij Kindcentrum Vlinderslag in Amersfoort het startschot, waarna ze meedoen aan verschillende activiteiten. Alle activiteiten, met het thema ik+jij=wij, vinden vanwege de coronacrisis buiten plaats.

De opening is van 09.15 uur tot 09.30 uur te volgen. Laura Hogendoorn neemt de presentatie vanuit Amersfoort op zich. Evita Mac-nack interviewt Willem-Alexander en Máxima over het belang van sport, bewegen en goede voeding in coronatijd. 

Britt Dekker en Ron Boszhard presenteren op het schoolplein de openingsceremonie. Aansluitend verzorgt Kinderen voor Kinderen de warming-up op het nummer ‘Zij aan Zij’, waarna voor scholen in het hele land de sportieve dag van start gaat. Het jaarlijkse Koningsontbijt met de kinderen gaat dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door.

LEES OOK:

Willem-Alexander en Máxima sporten mee met basisschoolleerlingen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen