Willem-Alexander

Zo steunt Willem-Alexander lokale boekhandels

Donderdagochtend heeft Willem-Alexander een gesprek gevoerd met een vertegenwoordiging van de boekverkopersbranche. Het gesprek stond in het teken van de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sector.

Willem-Alexander sprak met eigenaars van een aantal grote boekwinkels uit het land, zoals Ton Harmes van Dominicanen in Maastricht, Monique Kauffman van Dekker van de Vegt in Nijmegen en Fabian Paagman van Paagman in Den Haag. De boekverkopers vertelden Willem-Alexander hoe zij hun klantenkring tijdens de sluiting proberen te behouden met onder meer online activiteiten en persoonlijke bezorging van de bestellingen.

Tijdens de eerste coronagolf bleven boekhandels open, maar nu zijn ze in de lockdown dicht. Eén op de drie boekhandels heeft bij de Coöperatieve Koninklijke Boekverkopersbond aangegeven in de gevarenzone te komen als er niet snel iets verandert. De brancheorganisatie en de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) roepen mensen op te kopen bij de lokale boekwinkel via de actie #steunjeboekhandel.

LEES OOK:

Pieter van Vollenhoven diep onder de indruk van inauguratie Joe Biden

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.