Koningin Maxima Bezoekt Bovenij Ziekenhuis (rotapool)

Zo steunt Máxima de zorg

De Oranjes proberen waar ze maar kunnen verschillende organisaties in Nederland te steunen. De zorg is natuurlijk een heel belangrijke sector in deze tijd. Donderdag heeft de koningin daarom een bezoek gebracht aan het BovenIJ ziekenhuis. Ze informeerde zichzelf over de gevolgen van de coronapandemie voor de reguliere zorg en het sociaal domein in Nederland en specifiek in Amsterdam-Noord, waar het ziekenhuis staat.

Máxima sprak met de Krijtmolenalliantie, die tien jaar geleden is opgericht en zich inzet de zorg voor kwetsbare ouderen in Amsterdam-Noord te verbeteren. Hiervoor hebben verschillende zorg- en welzijnsaanbieders, de gemeente en zorgverzekeraars de handen ineengeslagen. Ook sprak ze met lokale bestuurders over Beter samen in Noord, een initiatief van de Krijtmolenalliantie, waarmee het medische en het sociale domein beter verbonden worden.

Het bezoek maakt onderdeel uit van meerdere gesprekken en bezoeken die het koningspaar nu verricht. Via telefoon, videogesprekken en waar mogelijk fysieke bezoeken, laten ze zich inlichten over de gevolgen van de coronacrisis in Nederland.

LEES OOK:

Queen Elizabeth bezoekt bijzondere graftombe

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.