Koning Aanwezig Bij Gala Van De Sterrenkunde

Zo staat de koning op de nieuwe herdenkingsmunt

Voor het eerst staat koning Willem-Alexander met zijn veelbesproken baard afgebeeld op een munt. Donderdagochtend werd bekend door de Koninklijke Nederlandse Munt gemaakt dat de koning en zijn gezichtshaar pronken op een herdenkingsmunt ter ere van het honderdjarig bestaan van het Woudagemaal.

De munt wordt geslagen in opdracht van het ministerie van Financiën. De koning staat op een zijde met achter hem de wapperende vlag van Friesland Op de andere zijde wordt het Woudagemaal vanuit vogelvluchtperspectief afgebeeld in strakke lijnen. De munt werd ontworpen door beeldend kunstenaar Berend Strik. 

Er kan gewoon betaald worden met het Woudagemaal Vijfje. Het wettige betaalmiddel heeft een waarde van 5 euro. Voor verzamelaars verschijnen er ook bijzondere edities in het zilver en goud. Op 7 oktober vindt de ceremoniële eerste slag van de herdenkingsmunt plaats. 

Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Koningin Wilhelmina opende het stoomgemaal in 1920. Destijds diende het om overtollig water tegen te gaan. Sinds 1998 mag het Woudagemaal zich rekenen tot één van de tien UNESCO Werelderfgoederen in Nederland.

Lees ook:

Eindelijk! Zweeds koningspaar na maanden terug in Stockholm

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.