Prinses Laurentien Leest Voor Tijdens Nationaal Voorleesontbijt

Zo kunnen de jaarlijkse Voorleesdagen met prinses Laurentien tóch nog doorgaan

Het is inmiddels een traditie dat prinses Laurentien ieder jaar het startschot geeft voor de Nationale Voorleesdagen. Door de coronacrisis ziet dat er echter net even anders uit. De echtgenote van prins Constantijn zal dit keer namelijk via een videoverbinding voorlezen aan een select groepje kinderen. Het moment wordt uitgezonden op televisie, melden de Rijksvoorlichtingsdienst en AVROTROS.

De prinses leest normaal gesproken op locatie voor aan een groep kinderen, zoals vorig jaar in een bibliotheek in Zoetermeer. Nu doet ze dat in de tv-studio van Zin in Zappelin waar 25 kinderen digitaal bij aanschuiven. Laurentien zal het verhaal lezen van Coco kan het, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. Het boek, dat verkozen werd als Prentenboek van het Jaar, gaat over de babyvogel Coco die het heel spannend vindt om voor het eerst zijn vleugels uit te slaan.

De achttiende editie van de Nationale Voorleesdagen begint volgende week woensdag en duurt tot 30 januari. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen. Prinses Laurentien is oprichter en erevoorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven, en roept iedereen op om taalproblemen te kunnen bespreken.

LEES OOK:

Bijzonder: Sarah Ferguson brengt eerste roman uit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.