King Willem Alexander Of The Netherlands And Queen Maxima Attend Kingsday Games In Amersfoort

Zo hebben deze Nederlandse Royals elkaar leren kennen

Voor royals gaat de liefde van hun leven tegenkomen toch net wat anders dan bij anderen. Zij ontmoeten elkaar niet in een club, kroeg, op een dating app of school. Maar hoe dan wel?

1. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Tijdens een groot feest in de Spaanse stad Sevilla hebben Koning Willem-Alexander en Máxim elkaar ontmoet. Máxima maakte foto’s van de prins, maar Willem-Alexander was hier niet van gediend. Toen Máxima geen paparazzi bleek te zijn en het erg goed tussen hun klikte, vroeg hij Máxima op 19 januari 2001 ten huwelijk. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaven elkaar het ja-woord op 2 februari 2002.

Willem-Alexander en Máxima
Gettyimages, Patrick van Katwijk

2. Prinses Beatrix en Claus van Amsberg

Ook Beatrix en Claus leerden elkaar kennen tijdens een feestje. Dit was in Bad Driburg in 1962. Anderhalf jaar later komen ze elkaar opnieuw tegen op de bruiloft van prinses Tatiana zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg en prins Maurits van Hessen. Nadat een fotograaf op 1 mei 1965 foto’s maakt van Beatrix in de tuin van kasteel Drakensteyn met een onbekende man, blijk een maand later dat dit haar verloofde Claus van Amsberg was. Ruim een maand later wordt duidelijk wie het is: haar verloofde Claus van Amsberg. Op 10 maart 1966 zijn prinses Beatrix en Claus getrouwd.

Beatrix en Claus
Gettyimages, Central Press

3. Prinses Margriet & Pieter van Vollenhoven

Dit keer geen ontmoeting op feestje, maar in het geheim! Na hun geheime ontmoeting in 1963 kwam er een verloving in 1965. Uiteindelijk trouwde prinses Margriet met de ‘gewone burger’ Pieter van Vollenhoven in januari 1967.

Margriet en Pieter
Gettyimages, Patrick van Katwijk

Kijktips: 7x royal series en films op Netflix

4. Prins Johan Friso & Mabel Wisse Smit

In 2000 leerden Prins Friso en Mabel elkaar kennen op een feestje in Brussel die georganiseerd was door Prinses Laurentien. Hier stelde Laurentien prins Friso voor aan Mabel. Omdat Mabel een relatie heeft gehad met crimineel Klaas Bruinsma, zou Friso afstand moeten doen van het Koninklijk Huis als hij voor de liefde zou kiezen. En dat deed hij. op 24 april 2004 trouwde het stel. Op 17 februari 2013 is prins Friso tijdens zijn laatste vakantiedag in het Oostenrijkse Lech bedolven onder een sneeuwlawine. Op 13 augustus 2013 is hij overleden.

Friso en Mabel
Gettyimages, Pascal Le Segretain

Beeld: Gettyimages, bron: Jan-Magazine