Image 33

Zo denkt Eloise over haar bijnaam ‘gravinfluencer’

Met ruim 262.000 volgers op Instagram wordt Eloise ook wel ‘gravinfluencer’ genoemd. Een bijnaam waar ze zelf hard om moet lachen, maar niet eentje waarmee ze zich identificeert. “Ik ben gewoon Eloise”, zegt de 19-jarige dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien tegen het ANP.

“Toen ik ‘gravinfluencer’ voor het eerst hoorde moest ik erg lachen. Mijn vrienden en ik vinden die naam echt hilarisch”, vertelt Eloise. “Maar het is niet iets waarmee ik mezelf associeer. Ik weet dat mijn titel gravin is en dat ik een soort van influencer ben omdat ik veel volgers heb op Instagram, maar zo zie ik mezelf echt helemaal niet. Ik ben gewoon Eloise.” Toen de gravin in 2018 begon op Instagram, had ze nooit verwacht dat haar account zo groot zou worden. “Ik ben er nooit mee begonnen omdat ik veel volgers wilde hebben, dat vind ik helemaal niet belangrijk. Ik had nooit gedacht dat het zo zou groeien en ik ben niet zo bezig met het aantal volgers. Het is niet dat ik denk: hoe kan ik meer volgers krijgen? Voor mij is het nog steeds een platform waarop ik dingen deel voor mijn vrienden.”

Met een groter aantal volgers komt ook een grotere verantwoordelijkheid, weet Eloise. “Ik vind het vooral voor de jonge meisjes belangrijk om een echt en eerlijk beeld te laten zien. Ik ben echt mezelf en wil laten zien dat iedereen dat ook moet zijn.” De oudste kleindochter van prinses Beatrix deelt veel beelden van haar leven, maar er is een grens in wat ze mag posten. “Privé-familiegelegenheden bijvoorbeeld of binnen het huis van mijn ouders fotografeer of film ik niet. Ik probeer zo open mogelijk te zijn, maar ik kan door mijn rol en familie niet 100 procent van mijn leven delen.”

LEES OOK:

Zien: Willem-Alexander bezoekt Haagse Oranjestraat

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.