Australia Britain Diplomacy Royal Tour

Zo denken Britse jongeren over Meghan en Harry

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn bij veel Britten een stuk minder populair geworden na hun vertrek als senior leden van de koninklijke familie en het explosieve interview dat ze aan Oprah Winfrey gaven. De jongere generatie lijkt juist meer respect en sympathie te hebben voor het koppel. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gedaan onder jongeren tussen de 13 en 25 jaar. Dit meldt The Daily News.

Meer dan 1000 jongeren namen deel aan het onderzoek, waarbij koningin Elizabeth op het meeste respect kon rekenen. Het 95-jarige staatshoofd kreeg 26% van de stemmen, waar Harry en Meghan een tweede plaats kregen met 21%. Prins William en hertogin Catherine vielen beduidend minder in de smaak met 11%.

Harry en Meghan zijn volgens de jongeren ‘moedig, veerkrachtig, geven ze niet op en komen ze op voor anderen om de wereld een betere plek te maken’. Het onderzoek werd geleid door stem4, een goed doel dat de mentale gezondheid van jongeren steunt. “Om tegenwoordig het respect van jonge mensen te krijgen hoef je er niet mooi uit te zien of veel geld te hebben. Het is veel belangrijker dat je ergens voor staat en eerlijk bent over je mentale toestand. Daarom wordt zangeres Billie Eilish bijvoorbeeld ook bewonderd, omdat zij openlijk spreekt over haar mentale struggles,” aldus stem4-oprichter Nihara Krause.

LEES OOK:

Eloise (19) debuteert als schrijfster

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen