Image 27 1

Zien: Oranjes in gala-outfit bij Carré

Woensdagavond was koningin Máxima met haar gezin en schoonmoeder prinses Beatrix in Koninklijk Theater Carré bij het muziekgala dat AVROTROS organiseert ter gelegenheid van haar aankomende vijftigste verjaardag. In het theater was verder geen publiek aanwezig en de muzikale optredens zijn zondagavond te zien in het programma ‘Koningin Máxima; een leven vol muziek’ dat wordt uitgezonden op NPO 1.

Bij aankomst wilde Willem-Alexander niet verklappen wat voor verrassing hij maandag voor zijn vrouw in petto heeft. Máxima zei dat ze al een enorm mooie week heeft gehad met de muziektoernee. Centraal in het avondprogramma in Carré staat de tien jaar geleden uitgesproken wens van Máxima dat alle basisscholieren toegang moeten hebben tot structureel en kwalitatief muziekonderwijs. Daartoe is onder meer de stichting ‘Meer Muziek in de Klas’ opgericht die met de koningin als erevoorzitter als aanjager fungeert om dat doel te bereiken.

In de aanloop naar de vijftigste verjaardag van Máxima is weer een tandje bijgezet met de campagne ’50 dagen muziek’ met als streven in het hele land minstens vijftig ‘muziekakkoorden’ of de intentie daartoe te hebben. In een muziekakkoord zijn de afspraken over het muziekonderwijs vastgelegd. Soms per provincie, soms per regio of alleen per stad. Máxima trok de afgelopen dagen ook zelf het land in om bij de ondertekening van akkoorden aanwezig te zijn. “Het smaakt naar meer want we moeten honderden akkoorden hebben, dus moeten we eraan blijven werken. Maar ik ben heel dankbaar dat we al zo ver zijn”, zei Máxima daarover.

LEES OOK:

Zien: Máxima zingt uit volle borst mee met OG3NE ‌

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen