Queen Maxima Visits Uwv

Zien: Máxima verschijnt in prachtig rode outfit bij eerste fysieke werkbezoek

Voor het eerst in lange tijd heeft Máxima weer een fysiek werkbezoek gebracht! In Oud-Beijerland bezocht de koningin de Christelijke Basisschool (CBS) Sabina van Egmond. Leerlingen, onderwijzers en een aantal ouders informeerden haar over de gevolgen van de coronapandemie en de daarbij behorende maatregelen op het basisonderwijs. Sinds 8 februari 2021 zijn de basisscholen weer open.

Tijdens haar verrassingsbezoek sprak Máxima – vooraf was degenen met wie ze zou praten verteld dat de burgemeester zou komen – met leerkrachten over de organisatie van afstandsonderwijs, de heropening van de school en mogelijke leerachterstanden. De koningin bleek daarbij op een modelschool te zijn terechtgekomen, waar leerlingen al voor de coronacrisis werkten met laptops en waar veel ruimte was om niet alleen noodopvang te bieden maar ook kwetsbare kinderen fysiek les te blijven geven. Inclusief scholieren die Nederlands niet als moedertaal hebben. “Het lijkt met de achterstand wel mee te vallen”, meent directeur Jeffery van der Veeken. “Maar we zullen het zien bij de Cito-toetsen die vandaag zijn begonnen.”

Máxima werd tijdens haar bezoek verrast met een Spaans liedje. Met mondkapjes op en begeleid door meester Ernst Jan Huising zong de groep in haar moedertaal “dank dat u deze klas bezoekt”. De meester nodigde de koningin uit te helpen met het nakijken van de net beëindigde Cito-toets, maar dat aanbod sloeg Máxima af: “Ik ben niet bevoegd,” lachte ze. 

LEES OOK:

Dit zegt Máxima over luizen tijdens de lockdown

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen