2021 01 20

Zien: Laurentien leest voor tijdens Voorleesdagen

Woensdagochtend heeft prinses Laurentien om 07.05 uur het startschot gegeven voor de Nationale Voorleesdagen. Ze was aanwezig bij het voorleesontbijt van het tv-programma Zin in Zappelin waarbij ze voorlas in een videocall met 25 kinderen die thuis zitten. Vanwege de coronamaatregelen kan het voorleesontbijt niet fysiek plaatsvinden, zoals normaal wel gebeurt.

Doorgaans vindt het voorleesontbijt plaats op scholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Die zijn nu dicht vanwege de lockdown. Voorleesontbijten vinden daarom online plaats. Onder anderen Jim Bakkum, Frits Barend, Willie Wartaal, Lucy Woesthoff, Ahmed Aboutaleb en Arie Slob lezen tijdens de Nationale Voorleesdagen kinderen tussen de 0 en 6 jaar voor uit een kinderboek.

“Vergeet tijdens het online voorlezen niet dat er kinderen naar je aan het kijken zijn”, geeft Desirée van der Zander van Stichting Lezen als tip voor de Voorleesdagen tijdens de lockdown. “Laat de kaft goed zien, zorg voor genoeg interactie tijdens het voorlezen door af en toe een vraag te stellen of een plaatje te laten zien.” De Nationale Voorleesdagen duren tot en met 30 januari.

LEES OOK:

Prins William ziet licht aan het einde van de tunnel

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Youtube @NPO Zappelin.