Naamloos

Ze is terug! Beatrix maakte vandaag weer eerste publieke optreden

Vanmiddag heeft prinses Beatrix de dertiende landelijke Buitenspeeldag geopend van Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton. Sinds de coronacrisis is de 82-jarige Beatrix niet meer in het openbaar getreden, maar nu was ze als beschermvrouwe van Jantje Beton aanwezig bij speeltuinvereniging Baarn.

Met de bel van de speeltuin gaf prinses Beatrix het beginsignaal van de Buitenspeeldag. Dit jaar werd het wel op wat meer ingetogen wijze gehouden dan vorig jaar, toen er meer dan 100.000 kinderen deelnamen. In de Baarnse speeltuin was een schoolklas aanwezig die zich uitleefde op de toestellen en Beatrix regelmatig bij de activiteiten betrok.

Nadat Beatrix een rondje door de speeltuin had gelopen ging ze in gesprek met vrijwilligers van de speeltuin over het effect van de coronacrisis op hun vereniging. Ze sprak daarnaast met vertegenwoordigers van Jantje Beton en medeorganisator Nickelodeon over het belang van spelen en de Buitenspeeldag. Beatrix is blij dat de coronamaatregelen langzaamaan versoepelen. “Gelukkig kunnen ze weer buiten spelen”, stelde ze.

De laatste keer dat de prinses in het openbaar was gezien was 4 maart, bij de uitreiking van de Prins Friso Prijs. Op Koningsdag deed ze ook nog mee met de nationale toost van Willem-Alexander, door middel van een videoverbinding vanuit kasteel Drakensteyn.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen