Image 6 2

Wow! Schilderij van prins Bernhard is verkocht voor megabedrag

Maandag is een schilderij van prins Bernhard voor een flink bedrag verkocht via kunstveiling.nl. Het gaat om het Afrikaans landschap bij nacht dat Bernhard in 1977 heeft geschilderd. Op het doek is een donkere rij bomen tegen een heldere oranje-blauwe hemel te zien.

De eigenaar heeft maar liefst 23.575 euro betaald voor het doek. Die hoge opbrengst was niet verwacht. Het openingsbod was 4.000 euro en het verwachte eindbedrag werd geschat op 6.000 euro. “We zijn daarom zeer tevreden met de opbrengst”, zegt Judith Konz, zakelijk directeur van het platform.

Ondanks het hoge bedrag, ligt de opbrengst wel net lager dan de veiling in 2001, toen prins Bernhard het schilderij bij een benefietveiling inbracht. Er werd destijds 100.00 gulden (ruim 45.000 euro) neergeteld. “Maar het is gebruikelijk dat voor benefietveilingen de opbrengst altijd wat hoger ligt”, aldus Konz. Bernhard begon in de jaren 40 met schilderen en deed dat graag tot aan zijn dood in 2004. De prins legde voornamelijk landschappen vast en gaf zijn werk vaak weg of schonk doeken aan een goed doel.

LEES OOK:

Bijzonder: Camilla opent huis voor exclusieve privérondleiding

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen