Image 1 1

Willem-Alexander volgt praktijkles biologie met leerlingen 4 mavo

Koninklijk bezoek op het Montaigne Lyceum in Den Haag! Willem-Alexander bracht donderdag een bezoekje om daar met leerlingen en docenten over de effecten van de coronacrisis en de lockdown op middelbare scholen te praten.

Op dit moment is de school alleen geopend voor kwetsbare leerlingen en leerlingen uit de examenklassen. Verder is de middelbare school, net als andere scholen van het voortgezet onderwijs, gesloten. Lessen worden online gegeven, docenten gaan digitaal op cursus en toetsen worden online afgenomen.

Willem-Alexander bezocht een praktijkles biologie van leerlingen uit 4 mavo. Hij sprak daar met de docent en leerlingen over de opzet van praktijklessen tijdens de pandemie. Daarna bezocht hij een les wiskunde om te horen hoe leerlingen uit 5 havo zich voorbereiden op het eindexamen. Ook sloot Willem-Alexander aan bij een onlineles Frans om van onderbouwleerlingen vwo te horen hoe zij de veranderingen ervaren.

Aan het einde van de dag sprak de koning met leraren en ondersteunend personeel over de effecten van de pandemie en de lockdown op het onderwijs. Onderwerpen als motivatiedipjes, de veiligheid van medewerkers en grote uitdagingen op het gebied van onlinelessen kwamen daarbij aan bod.

LEES OOK:

William en Kate onder de indruk van verpleegkunde-studente

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen