Koning Opent Nieuw Hightech Magazijn Van 150 Jarig Cb (rotapool)

Willem-Alexander tussen 150.000 bakken met boeken

Een ‘hypermodern’ magazijn. 45 ‘shuttles’ die je bestelling sorteren. En dat alles in een 30 meter hoge hal. Willem-Alexander mocht vandaag het gloednieuwe magazijn van het Centraal Boekhuis (CB) openen.

Je kent de naam Centraal Boekhuis vast (nog) wel. Officieel sinds 2012 verdergegaan als CB. Vanochtend werd een ultramodern magazijn ervan, in Culemborg, geopend door onze koning. Voor de opening kreeg hij een uitgebreide rondleiding door de immense hal, die van allerlei technische hoogstandjes is voorzien om het proces van boeken verzamelen en versturen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Er zijn bijvoorbeeld enorme liften, waarmee de orderpickers de boeken uit de stellages kunnen halen. Zij plaatsen de boeken dan in bakken, waarna het verwerkt wordt voor verzending. Dit is het ‘oude’ systeem, zo legde directeur Hans Willem Cortenraad uit. Een systeem dat nog altijd prima werkt, volgens hem.

Toch is er ook veel geautomatiseerd. Zo kent de hal 150.000 bakken met boeken. Waar 45 ‘shuttles’ hun gang gaan met het verzamelen van de bestellingen. Het levert een indrukwekkend resultaat op van het kunnen verwerken van 2000 bestellingen per uur. Willem-Alexander begreep van het bedrijf dat de drukte tijdens de coronacrisis bepaald niet is afgenomen.

Al in 1871 werd het Centraal Boekhuis opgericht. In opdracht van toenmalig koning Willem III. Het heette toen Bestelhuis van den Nederlandschen Boekhandel. Inmiddels verkoopt het bedrijf naast boeken ook andere dingen, zoals verzorgingsproducten.

Willem-Alexander in de hypermoderne hal

Koning Opent Nieuw Hightech Magazijn Van 150 Jarig Cb (rotapool)

LEES OOK:

Willem-Alexander neemt afscheid van langst dienende hofdame

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen