Naamloos

Willem-Alexander trekt sportkleding uit de kast voor Koningsspelen

Vanochtend gaven Willem-Alexander en koningin Máxima bij Kindcentrum Vlinderslag in Amersfoort het startschot voor de Koningsspelen. Dit jaar zien de activiteiten, die in het teken staan van het thema ik+jij=wij, er vanwege de coronacrisis anders uit dan normaal.

De opening was van 09.15 uur tot 09.30 uur te volgen via het NOS Jeugdjournaal op NPO 3. Britt Dekker en Ron Boszhard presenteren vanaf het schoolplein de openingsceremonie. Aansluitend verzorgt Kinderen voor Kinderen de warming-up op het nummer ‘Zij aan Zij’, waarna voor scholen in het hele land de sportieve dag van start gaat.

Willem-Alexander en Máxima doen zelf ook mee aan de activiteiten die vanwege corona buiten plaatsvinden. Zo deden ze bijvoorbeeld mee aan een quiz over gezond eten en bewegen. Aansluitend bezoeken ze de verschillende sportactiviteiten bij de school. Het jaarlijkse Koningsontbijt met de kinderen kan vanwege corona deze editie niet doorgaan. “Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is niet wenselijk” liet de organisatie daar eerder al over weten.

Dit jaar heeft een recordaantal van 6100 Nederlandse scholen en bijna 1,3 miljoen basisschoolleerlingen zich aangemeld voor deelname aan de Koningsspelen. Scholen mogen zelf bepalen hoe ze de dag vormgeven. Ter inspiratie ontvingen zij een sport- en feestpakket met spelideeën, een onlinebeweegprogramma en concrete tips om de Koningsspelen in de huidige tijd te organiseren.

LEES OOK:

Songfestivalorganisatie vereerd met bezoek Willem-Alexander

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @nos

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen