Koning In Gesprek Over Medische Zorg Op Caribisch Deel (rotapool)

Willem-Alexander spreekt met leraren over thuisonderwijs

Woensdag heeft koning Willem-Alexander zijn tweede digitale ‘ontmoeting’ van 2021 achter de rug. Na zijn videogesprek met medewerkers van het Isala Ziekenhuis in Zwolle, was er donderdag aandacht voor het onderwijs. Online sprak hij met leraren en ouders over de impact van het thuisonderwijs nu leerlingen niet naar school kunnen door de coronacrisis.

Eerst sprak de koning met drie leerkrachten uit het basisonderwijs, onder wie een interne begeleider, en twee docenten uit het voortgezet onderwijs. Zij vertelden de koning onder meer over de effecten van onderwijs op afstand. Zo zijn er zorgen over oplopende leerachterstanden bij leerlingen nu alle lessen digitaal plaatsvinden. Ook werd gesproken over de verhoogde werkdruk voor docenten.

Enkele ouders deelden daarnaast hun verhaal over de uitdagingen waar zij voor staan om thuisonderwijs te combineren met hun eigen werk. Sinds half december krijgen scholieren weer lessen online. Scholen organiseren alleen fysiek onderwijs voor leerlingen van ouders met een vitaal beroep en voor kwetsbare kinderen.

LEES OOK:

Prins William deed deze goede daad in het geheim

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.