Willem-Alexander slaat Koningsspelen dit jaar over

Koning Willem-Alexander is dit jaar voor het eerst niet aanwezig bij de aftrap van de Koningsspelen.

Hij zit met koningin Máxima in Denemarken waar hij de festiviteiten ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de Deense koningin Margrethe bijwoont.

Er komt geen andere afgevaardigde van de koninklijke familie, zo laat een woordvoerder van de Koningsspelen desgevraagd weten. Willem-Alexander was bij de start van alle voorgaande zeven edities aanwezig. Dat deed hij tijdens de eerste vijf jaar in gezelschap van Máxima.

De festiviteiten rond Margrethes verjaardag, Willem-Alexanders peettante, zijn op 15 en 16 april. Terwijl de Koningsspelen op 17 april plaats hebben.

De Koningsspelen worden in afwezigheid van de koning nu geopend door bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal, rolstoelbasketbalster Bo Kramer, schaatsster Carlijn Achtereekte, oud-toptennisser Richard Krajicek en minister Bruno Bruins. Dit jaar is Amersfoort de plek van het startsein.

Aan de Koningsspelen deden afgelopen jaar zo’n 1,2 miljoen kinderen mee. De feestdag was in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen