Naamloos

Willem-Alexander hoort dat Drenthe nog plek heeft voor gasten

Vanmiddag heeft Willem-Alexander zich in een zonovergoten Borger laten bijpraten over de invloed van de coronacrisis op de vrijetijds- en cultuursector van Drenthe. Hij nam een kijkje in het Hunebedcentrum en bij het Cultuurpodium Vanslag.

Vorig jaar ging de koning nog in het gerenoveerde Hunebedcentrum in gesprek met onder andere vertegenwoordigers uit de recreatie- en vrijetijdssector. ‘‘Het is erg stil in Assen,’’ stelde Jette Klijnsma, commissaris van de koning. Het circuit moet het voor de inkomsten van de aantallen hebben en dat is in deze tijd, nu evenementen niet zijn toegestaan, niet te halen.

Willem-Alexander hoorde een mix van verhalen. Ook van positieve veranderingen bij hotel Wesseling in Dwingeloo bijvoorbeeld, dat door de gedwongen reset nu betere omzetcijfers haalt. “Waar gasten vroeger een glas wijn bestelden, is dat nu een fles”, aldus directeur Bermans. Hij noemde het sinds 1662 bestaande hotel een van de oudste familiebedrijven van Nederland, maar daarbij kon Willem-Alexander het niet laten op te merken dat de familie Oranje op dat gebied betere papieren heeft.

Nu Drenthe met Zeeland tot de populairste binnenlandse bestemmingen hoort, vroeg de koning zich af of er geen angst is dat het deze zomer te vol wordt in de om rust en ruimte bekendstaande provincie. Hij kreeg de verzekering dat ook wanneer alles volgeboekt is, de ‘vrijetijds- en fietsprovincie’ die rust nog kan bieden.

Lees ook:

Eloise groeit uit tot echte influencer op Instagram

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen