Willem-Alexander gaat Koningsdag ook thuis vieren

Dat het echte feest niet door kan gaan, betekent niet dat het maandag geen feestelijke dag zal worden! Via verschillende platformen wordt aandacht besteed aan Koningsdag. Hoewel Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen dit jaar thuis blijven op Huis ten Bosch, zal de koning om 10:00 uur een korte boodschap uitspreken en om 16:00 uur een nationale toost uitbrengen.

Beelden de hele dag door

Maar dat is niet het enige dat we van de koning te zien gaan krijgen. De hele dag zal het gezin beelden delen van hun viering van Koningsdag via de televisie en sociale media en het platform koningsdagthuis.nl . Willem-Alexander zal de dag afsluiten door het glas te heffen tijdens de nationale toost om 16:00 uur.

Unieke Koningsdag

De Oranjebond is vereerd met de digitale bijdragen van het koninklijk gezin aan de alternatieve viering. “De koning en zijn gezin hebben aangegeven maandag op Koningsdagthuis.nl aanwezig te zijn. De Oranjebond is vereerd met dit bezoek en vindt het een mooie aanmoediging voor iedereen om thuis te blijven en mee te doen aan deze unieke vorm van Koningsdag”, zegt Pieter Verhoeve, voorzitter Koninklijke Vereniging van Oranjebonden.

Saamhorigheid

“Juist in deze coronatijd waarin verdriet en vreugde hand in hand gaan, hebben we behoefte aan saamhorigheid. Via de website kunnen we in Nederland Koningsdag toch in verbondenheid thuis vieren”, zegt Verhoeve. “Dat kan door een felicitatie aan de koning, een woord van steun voor mensen die het zwaar hebben, een mooi lied of de groeten aan je familie aan de andere kant van Nederland.”

Lees ook:

Dit jaar ziet Koningsdag er anders uit dan andere jaren. Vanwege de coronamaatregelen kunnen de festiviteiten niet doorgaan, maar dat betekent niet dat het een dag is die zomaar voorbij zal gaan.

Koningsdag: dit kunnen we bij de NOS verwachten

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen